Duurzaamheid

 

Het is een genoegen u een update te geven over de laatste ontwikkelingen binnen onze vastgoedvennootschap. We willen graag enkele belangrijke duurzaamheidsinitiatieven belichten die we hebben genomen om ons vastgoedportfolio actueel te houden en te streven naar een duurzame toekomst.

1. Bouw van PV-installaties:

Als onderdeel van onze voortdurende inspanningen om duurzame energiebronnen te integreren voor onze gebouwen, kondigen we graag aan dat we met Solarkraft een geschikte partner gevonden hebben om onze gebouwen te voorzien van groene stroom door het installeren van zonnepanelen op onze verschillende locaties. Deze installaties gaan ons helpen om groene energie op te wekken en onze ecologische voetafdruk te verkleinen. We zetten ons in voor een duurzamere toekomst en kijken ernaar uit om de voordelen van deze investering te zien. Hiermee kunnen we ook een oplossing bieden aan de sterk schommelende energieprijzen die de huurder nog steeds parten speelt.

2. Installatie van laadpalen:

In lijn met onze inzet voor milieuvriendelijke trends, gaan we binnenkort van start met de installatie van elektrische laadpalen op verschillende locaties binnen ons vastgoedportfolio. Deze laadpalen zullen niet alleen onze huurders en bezoekers in staat stellen om hun elektrische voertuigen op te laden, maar ook bijdragen aan de groei van duurzaam transport. Het installeren van laadpalen voor onze huurders is een belangrijke stap in de richting van duurzaamheid, klanttevredenheid en het bewaren van een goede relatie met onze huurder. Door deze voorziening aan te bieden, tonen we ons engagement voor het ondersteunen van moderne mobiliteitsoplossingen en het bevorderen van een groenere leefomgeving voor onze gemeenschap.

3. Verwijderen van asbest:

Na een grondige evaluatie van onze vastgoedportefeuille hebben we besloten om de asbesthoudende daken van onze gebouwen volledig te renoveren. Tijdens dit proces verwijderen we de asbesthoudende materialen en vervangen we ze door een duurzame dakbedekking met hoogwaardige isolatiematerialen. Het maximaal verwijderen van asbest is een preventieve maatregel om de veiligheid en gezondheid van onze huurders te waarborgen en draagt dan ook bij tot de veiligheid en gezondheid welke we hoog in het vaandel dragen. Door hoogwaardige isolatiematerialen toe te passen, streven we er eveneens naar om de energie-efficiëntie van onze gebouwen te verhogen, wat niet alleen resulteert in lagere energiekosten, maar ook in een verbeterd comfort voor alle huurders. Ondertussen renoveerden we al de sites van YouBuild in Ieper en Waver, goed voor zo’n 7.500m² aan nieuwe en asbestvrije daken.

We zijn enthousiast over deze ontwikkelingen en kijken ernaar uit om u op de hoogte te houden van verdere vooruitgang. We blijven ons inzetten voor duurzame praktijken en het creëren van waarde voor al onze belanghebbenden. Ondertussen gaat het dagelijks beheer van onze gebouwen onverminderd door waarbij we streven naar een snelle respons op verzoeken en verbeterpunten en een open communicatie met onze huurders.

 
Gunther Vandecasteele

Of het nu gaat om een krachtige bedrijfsfilm, het overbrengen van een idee, of het in beeld brengen van één van de belangrijkste momenten in een mensenleven. Ik geloof dat je met film de mensen kan informeren, overtuigen, inspireren en ontroeren.

https://www.duchateaufilms.be
Vorige
Vorige

Visie van een ontwikkelaar

Volgende
Volgende

Realisaties 2023 - 2024